Sticla decorativa intre translucenta, transparenta si intimitate

  • Transparenta Intimitate

Materialele pe care le folosim pentru producerea sticlei decorative in cadrul atelierului nostru sunt de origine premium si sunt special destinate sticlei. De asemenea, sticla plana este procurata de la marile companii din Bucuresti, fiind debitata pe forma si dimensiunile solicitate. Plecand de la transparenta sticlei, obtinem prin aplicarea know-how-ului si a tehnicilor specifice, produse decorativ-artistice de un inalt grad calitativ, produse  pretabile spatiilor interioare amenajate cu bun gust.

De multe ori, primim intrebari cu privire la translucenta sticlei, in ideea de a permite trecerea luminii prin aceasta. Tinem sa precizam ca, indiferent de tehnica de lucru sticla va ramane translucenta, exceptie facand acele tipuri de sticla special confectionate ce au rolul de a masca diferite obiecte ( dressing, pereti, etc..). Sticla decorativa traieste prin lumina fiind impulsionata de aceasta, iar in functie de intensitate, sticla se va deschide sau se va inchide la nuanta, creand un joc vizual deosebit.

Transparenta sticlei este data de tehnica aleasa si poate fi tradusa prin ansamblul de zone de sticla clara prin case se poate vedea. De exemplu, in tehnica sablarii, modelul este creat de fondul sticlei, care poate fi mat, iar liniile desenului transparente. In modalitatea inversa, fondul sticlei poate fi transparent iar dungile modelului sa fie mate. Asadar, avem un joc de sablare cu transparenta. In cazul vitraliilor aplicate, zonele clare pot fi reprezentate de zone transparente si/sau colorate, ori prin utilizarea cristalelor.

Intimitatea este factorul principal de confort psihic de la care niciunul dintre noi nu ar face rabat. In privinta sticlei decorative, imbinam translucenta cu intimitatea, prin folosirea dublurilor mate in cazul sticlei sablate sau prin folosirea zonelor mate-colorate in prinvinta vitraliilor.  Numim spatii de destinatie intima baile si dormitoarele, iar sticla folosita pentru acestea nu va permite privitorilor sa vada dincolo de usa sau de fereastra. Se vor putea distinge umbre si forme neclare. Tema sticlei decorative va ramane aceeasi, modelul va putea fi citit si interpretat in aceeasi maniera, facand front comun in materie de unitate vizuala cu celelalte corpuri de sticla din casa. Pentru restul de camere, living, bucatarie, dressing, hol, zone ce nu au destinatie intima, sticla decorativa va avea accente de transparenta, in functie de tenica folosita si de optiunile solicitate.

Va asteptam cu drag in atelierul nostru pentru cele mai bune solutii in materie de sticla decorativ-artistica.