In atelierul Vitralii Artistice utilizam individual sau combinat tehnicile de lucru specifice domeniului de activitate, fiind atent studiate si imbunatatite din punct de vedere estetic si functional. Inovam si adaptam fiecare model solicitat la proportionalite si la caracteristicile cromatice pe care beneficiarul ni le solicita, creand o unitate intre sticla si spatiul interior.

Sticla decorativa a cunoscut de-a lungul timpului multiple stadii in functie de tehnologia vremurilor. De la cioburi de sticla colorate in masa legate cu profile de plumb, la sticla decorata in bai de acid. Spre sfarsitul secolului XIX, bijutierul american Louis Comfort Tiffany inventa o tehnica revolutionara, al carei atribut era cel de polivalenta, facand posibil ca, modele ce erau imposibil de atins in tehnica veche, sa fie realizate cu succes. Astazi, tehnologia a evoluat semnificativ, vorbim de tehnologia laser folosita la executarea sticlei, precum si de utilaje automate performante, controlate numeric ce au ca rol prelucrarea sticlei.

 

Sticla sablata

Frumoase, delicate, discrete, elegante.  Acestea sunt atributele de baza ale sticlei decorative sablate. Realizate  printr-o tehnica moderna, modelele prin viata pe usile sau ferestrele pe care sunt asezate, insufletind spatiul interior cu a lor nota personala. Sticla decorativa sablata este la origine alba si se bucura de o translucenta optima ce permite trecerea luminii cu usurinta prin aceasta.

Avantaje:

  • Proiect la scara gratuit
  • Modele construite individual dupa forma usilor sau ferestrelor
  • Translucente, inclusiv cu dublura mata pentru camere cu destinatie intima
  • Durabile
  • Usor integrabile in armonia interiorului locuinte
  • Timp de executie intre 3-5 zile lucratoare
  • Intretinere facila in sistem duplex
  • Pot fi incadrate in sticla termopan
  • Rezistenta sporita datorita suportului de sticla float sau securizata
  • Inchidere perimetrala cu banda dublu adeziva

Sticla sablata colorata

Procedeul de colorare al sticlei sablate este un efort artistic artistic in sine. Plecand de la fondul alb-mat, sticla capata o noua infatisare prin aplicarea culorilor pastelate speciale, cu zone cromatice de accent si microcristale pictate in degrade. Caracteristicile cromatice aplicate sticlei, au rolul de a stabili un cadru intim, personal, perfect integrat in armonia vizuala a locuintei. Fie ca este colorata in nuanta usilor sau a ferestrelor, fie ca este colorata in nuanta peretilor, sticla sablata colorata se adapteaza oricarui mediu interior. Iesirea din tiparul stilului brut prin efectul culorilor, fac din sticla sablata colorata mijlocul ideal de decor.

Avantaje:

-Culori speciale, pastelate, translucente

-Modele construite individual dupa forma usilor sau ferestrelor

-Sticla sablata colorata este impresionata de lumina si de mediul locuintei

-Zone de accent din microcristale pictate sau „colour sand”

-Rezistenta sporita datorita suportului de sticla float sau securizata

-Intretinere usoara in sistem duplex

-Optime pentru usi sau ferestre

-Pot fi incadrate in sticla termopan

-Timp de executie 3-5 zile lucratoare

-Inchidere perimetrala cu banda dublu adeziva

Vitraliul aplicat

Vitraliul aplicat, este rodul anilor de studiu avand ca punct  de plecare arta vitraliului clasic si tehnologia moderna. De mai bine de 40 de ani, artistii au transformat stilul greoi al confectionarii vitraliului, apeland la echipamentele tehnice avansate, reusind astfel sa transpuna aceeasi emotie a temelor reprezentate, intr-o noua metoda de lucru. Diferentele de ordin vizual dintre cele doua tehnici sunt estompate prin folosirea materialelor premium integrate. Vitraliul modern, este construit dintr-o foaie de sticla plana, asupra careia se monteaza filmele decorative intr-o ordine aleasa, ulterior aplicandu-se, dupa caz, cristale fasetate, completate cu fire  de plumb pentru finisare. Vitraliul aplicat nu necesita bare de ranforsare si este potrivit pentru decorarea usilor de interior, a luminatoarelor, a peretilor despartitori, a usilor si a ferestrelor exterioare.

Avantaje:

-Proiect la scara gratuit

-Sunteti propriul designer, avand libertatea de a stabili forma si culorile finale

-Timp redus de executie cuprins intre 5-10 zile lucratoare

-Cost semnificativ redus, comparativ cu vitraliile clasice

-Pot fi incadrate in sticla termopan

-Modele clasice, moderne indiferent de gradul de complexitate

-Perfect adaptate pentru usi, ferestre, pereti despartitori, luminatoare

-Rezistenta sporita datorata suportului de sticla float sau securizata

-Inchidere perimetrala cu banda dublu adeziva

-Intretinere facila cu respectarea anumitor prevederi tehnice

Vitraliul cu rasini

Progresul tehnologic a influentat si ramura decorativ-artistica privitoare la tehnica de realizare a vitraliilor. Privita ca o modalitate noua, de o acuratete remarcabila, fara a substitui celelalte tehnici, noua procedura se face remarcata prin folosirea unor elemente inovatoare, printre care putem aminti compusii polimerici deosebit de rezistenti si precizia informatica cu care modelele sunt aplicate. Vitraliile cu rasini, ca si celelalte, cunosc o faza primara legata de conceptia desenului, diferentele ulterioare constand in tipul materialelor folosite. Spre exemplu, daca in tehnica vitraliului aplicat vom folosi filme colorate, in tehnica vitraliului cu rasini vom folosi culori lichide, iar firul metalic aplicat, devine un contur de rasina polimerica.

Avantaje:

– Proiect la scara gratuit

– Sunteti propriul designer, avand libertatea de a stabili forma si culorile finale

– Cost semnificativ redus fata de vitraliile traditionale sau Tiffany

– Intretinere usoara, chiar si in varianta de un singur suport de sticla

-Timp de executie intre 5-10 zile lucratoare

-Rezistenta sporita datorata suportului de sticla float sau securizata

-Vitraliile cu rasini pot fi incadrate in sticla termopan

-Destinatie: usi, ferestre, luminatoare, blaturi de masa, pereti despartitori, oglinzi

-Efecte de culori mate sau translucente

Vitraliul Tiffany

Bijutierul american Louis Comfort Tiffany, a revolutionat arta vitraliului, prin introducerea unei tehnici inovatoare de lucru, schimband radical canoanele vechi de secole. Gratie dezvoltarii conceptului, tehnica sa a devenit un pilon cultural si este cunoscuta in intreaga lume. Plecand de la ideea de baza a vitraliului clasic, metoda Tiffany foloseste cioburi de sticla colorate in masa, pe care sunt aplicate in zona de sectiune foite de cupru. Spre deosebire de vitraliul clasic, unde imbinarile se faceau prin plumb in profil H, cositorit si cimentat, in tehnica Tiffany, bucatile de sticla sunt imbracate perimetral in foita de cupru, care ulterior sunt legate prin cositorire, obtinandu-se un camp compact. Avantajul acestei tehnici consta in faptul ca pot fi realizate compozitii complexe, intr-o varietate de forme si dimensiuni, in care sunt implicate o multitudine de detalii artistice. Pot fi executate produse dintre cele mai diverse, vitralii, lampi, obiecte decorative plane sau curbe.

Avantaje:

-Proiect la scara gratuit

-Intretinere facila cu respectarea prevederilor  tehnice

-Pot fi introduse in sticla termopan

-Realizarea unor modele complexe

-Sticla colorata in masa

-Impusioneaza lumina

-Destinatie: usi, ferestre, luminatoare, corpuri de iluminat, oglinzi