Suntem creatori de sticla decorativa, realizam deopotriva geamuri sablate cu model, geamuri colorate, cat si vitralii artistice pentru usi si ferestre. In cadrul atelierului nostru, provocam clientii catre creatie, lasandu-le posibilitatea de a alege si de a desena prin noi sau personal stica dorita. Oferim sfaturi si solutii practice, corecte, fara de care, colaborarea nu ar putea exista.

Povestea noastra

Povestea noastra incepe in anul 2002, intr-o seara friguroasa de noiembrie, la o intalnire obisnuita intre prieteni, intalnire care nu anunta nimic nou, mai cu seama sa ne stabileasca parcursul urmatorilor 16 ani de evolutie profesionala. Eram trei tineri visatori, cu multe idei, avand o deschidere catre mediul antreprenorial , insa lipsiti de curajul necesar de a spune „gata, de maine voi fi pe cont propriu”. Fiecare dintre noi era deopotriva student si angajat, fiecare dintre noi avea un serviciu stabil, fiecare dintre noi avea domeniul sau de activitate.

Eu (Monica), eram absolventa Liceului de Arte Nicolae Tonitza, proaspat intrata la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti- Facultatea de Arte decorative si Design, sectia Ceramica-Sticla- Metal, iar serviciul meu a fost in cadrul unui atelier de arte. unde am invatat ce inseamna frumusetea lucrului a carui materie prima era sticla si unde mi-am promvat si hranit spiritului artistic.

Victor era un tanar nonconformist, iubitor de informatica, student la Academia de Studii Economice, un om direct, implicat in ceea ce facea, director de vanzari al filialei din Romania pentru un grup francez.  La randul sau, Alexandru, student eminent la arhitectura, lucra in cadrul unui birou de proiectare din zona centrala a orasului, desena alaturi de talal sau edificii pe care astazi le vedem in Bucuresti. Desi aveam confort financiar, ne lipsea nevoia de exprimare, nevoia de a fi liberi si de a inova , nevoia de  a realiza prin forte proprii mai mult.

Ideea atelierului de creatie s-a nascut din interactiunea noastra, privind intregul ansamblu, socotind ca abiltatile individuale pot lucra impreuna. Ne-a fost un dat ca noi sa ne intalnim, creand o simbioza intre: arta, sticla, arhitectura si a sa amenajare interioara, intre precizia informatica si lucrul efectiv.

Timp de un an, am adunat informatii, am participat la targuri, am lucrat pana tarziu in noapte experimentand si imbinand tehnicile, afland ascunzisurile si comportamentul sticlei decorative in diferite medii. Sticla ne captiva, era drogul nostru de care nu ne puteam dispensa, lucram zi de zi, iar timpul liber era dedicat acesteia.

Credeam in visul nostru. Am cunoscut piata si ne-am promovat ideile, am stabilit contacte cu cei mai mari furnizori de materie prima din Romania, ajungand pana in Marea Britanie in cautarea celor mai bune si performante tehnologii.

In anul 2004, am luat decizia de a trece de la activitatea experimentala la cea practica, iesind pe piata cu produse de top pentru ceea ce oferea la acea vreme segmentul de profil, avand siguranta unei bune conduite anterioare. Astazi, in 2018, putem spune ca doar prin profesionalism, vocatie, indemanare, seriozitate am construit filosofia atelierului Vitralii Artistice.

Cuvintele noastre
„Sunt absolventa de arte plastice si co-fondator al atelierului de sticla Vitralii Decorative. Dintotdeuna mi-a placut sa desenez, sa creez, sa ma joc cu forme si culori. Alaturi de colegii mei, am legat sticla de model, iar modelul de culoare, aducand in casele clientilor nostri emotia necesara spatiului interior.”
Monica Popa Artist plastic, Designer
Membri si colaboratori
Valori promovate

Perfectionarea continua

Suntem de parere ca, un lucru traieste atat timp cat este ingrijit. Perfectionarea activitatii noastre este un atribut necesar, esential, autoimpus in dezvoltarea  durabila, fiind in concordanta cu cerintele si nevoile actuale ale clientilor. 

Profesionalismul

Fara a uza de al sau substrat de tip cliseu, consideram ca profesionalismul este starea noastra de spirit, fiind promotorul principal in relatia cu clientii nostri si deopotriva in mediul concurential.

Inovatia

Fiecare proiect pe care il facem in atelierul Vitralii Artistice este unic in felul sau si trebuie conceput pentru a raspunde exigentelor constructive, artistice si functionale. Abilitatea de a inova este o cerinta fundamentala pe care ne-am insusit-o, inca de la inceput.

Respectul

Respectul pe care il oferim clientilor isi are originea in firea noastra si este indisolubil legat de noi. Suntem de parere ca, respectul fata de client si fata de meserie inseamna evolutie.

Autodisciplina

Organizarea profesionala a tinut mereu de noi insine prin impunerea unui normativ teoretic si practic, pe care l-am numit “codul artistului”. Valorile si principiile formate ne-au facut mai buni si mai ancorati in realitatea comerciala.

Comunicarea

Colaborarea dintre noi si dvs. are loc pe fondul unei bune comunicari pentru un rezultat curat, lipsit de vicii. Vedem in dumneavoastra nu un client, ci un colaborator care ia parte la dezvoltarea unui proiect valoros.