“Cat costa?”, aceasta este intrebarea pe care o primim cel mai des din partea clientilor nostri, la care noi incercam sa raspundem concret. Trebuie sa stiti, ca activitatea noastra este una de creatie, realizata in cea mai mare parte manual, iar fiecare produs pe care il executam in atelierul nostru este unic si se adreseaza unui client definit, tinand cont de preferintele acestuia. Pretul corect este dat de: sticla, tehnica, complexitatea modelului, precum si de materiale folosite. Un raspuns facil in absenta unor date certe din partea dvs., ne pune in imposibilitatea de a inainta un pret final rapid, ar fi prematur si neprofesionist. Desi exista multe tehnici de lucru si o gama nelimitata de modele, pretul este dat de urmatoarele detalii:

Tipul de sticla. Sticla este de foarte multe feluri. Putem intalni sticla obisnuita de 3,4,6, 8, 10 mm sau putem intalni sticla de tip matelux, ornament, fumurie, reflexiva, vopsita sau colorata in masa etc. De asemenea, sticla poate fi securizata, laminata, prelucrata cu cant sau fazet, ori poate avea decupaje speciale. Produsul finit se poate prezenta in forma simpla, o singura foaie de sticla, poate fi dublat ori poate fi inserat in caseta de tip “termopan”.  Fiecare tip de sticla are un anumit cost.

Tehnica de lucru.  Alegerea modelului este strans legata de tehnica de lucru. In sectiunea Tehnici, aveti prezentarea tuturor tehnicilor de care uzam in realizarea sticlei decorative. In functie de aceste date, operatiunea de creatie poate schimba radical pretul final. Daca pentru tehnica sablarii putem avea un pret relativ scazut, pentru vitraliu in tehnica traditionala, pretul este exponential mai mare, pentru aceeasi suprafata de sticla. Timpul de lucru afectat pentru creatie, creste in functie de complexitatea modelului si a tehnicii de lucru.

Modelul. Sticla decorativa inseamna transpunerea modelului ales pe suprafata sticlei, pe care ulterior sa-l prelucram, in asa fel incat el sa raspunda cerintelor dumneavoastra. Modele pot  fi simple sau pot fi complexe. Exista modele pentru care prelucrarea poate dura cateva zile, sau modele pentru care doar proiectarea poate dura foarte mult timp. Ulterior, proiectarii, operatiunea de realizare poate dura de la cateva zile, la cateva saptamani.

Materialele. In procesul de creatie, materialele sunt foarte importante pentru noi, dat fiind faptul ca rezultatul final trebuie sa fie unul spectaculos si potrivit necesitatilor dvs. Folosim intotdeauna materiale premium pentru a nu vicia in niciun fel rezultatul. Sticla pe care o folosim este din import, de regula Saint Gobain, Trakya, Guardian sau Spectrum. Culorile implicate in conturarea modelelor sunt de asemenea speciale. In functie de tehnica, pot exista alte materiale implicate ( foita de cupru, bare de plumb, role de plumb adeziv de diferite grosimi si culori, rasini, vopseluri, pigmenti, microcristale si cristale fazetate, pietre de sticla colorate, adezivi ,filme consumabile, ,etc.). Unicitatea modelelor prin personalizare este data de materialele angrenate in dezvoltarea produsului.

Avand in vedere modalitatile care influenteaza preturile si necesitatea de a le pastra la valori cat mai apropiate, uneori chiar mai mici decat ceilalti competitori, atelierul Vitralii Artistice lucreaza direct cu furnizorii si procesatorii primari de sticla din Romania. De asemenea, am stabilit contacte la nivel international cu producatorii de materiale din Italia si Marea Britanie pentru a obtine cele mai bune preturi si de a reusi practic sa transferam clientilor nostri bucuria de a avea produse de calitate, la costuri de achizitie mai mici.

Preturi orientative:

Sticla sablata cu model: de la 60 E/mp

Sticla sablata colorata: de la 70 E/mp

Sticla sablata cu texturi: de la 80 E/mp

Sticla pictata manual: de la 150 E/mp

Sticla sablata in tonuri: de la 130 E/mp

Vitralii aplicate cu plumb: de la 250 E/mp

Vitralii aplicate cu cristale: de la 250 E/mp

Vitralii in tehnica rasinilor: de la 250 E/mp

Vitralii in tehnica Tiffany: de la 450 E/mp

Vitralii in tehnica traditionala: de la 500 E/mp

 

Preturile fixe vor fi stabilite numai dupa o consultare prealabila, in functie de particularitatile sticlei decorative.

Des uzitata sintagma intrata in folclorul autohton “dincolo era mai ieftin” nu poate avea valoare de adevar in activitatea noastra. Este gresit a compara doua produse ce in aparenta pot fi similare, insa sub raport calitativ, creativ si compozitional fiind diferite. Nu am facut si nu vom face niciodata rabat de la calitate, intodeauna ne asiguram ca produsele pe care le executam sunt conform asteptarilor si vrem ca singurele emotii pe care clientii nostri ar trebui sa le aiba, sa fie cele pozitive, de incantare si de multumire.