Cum ne protejam copiii?

  • Cum ne protejam copiii

 

Copiii sunt un dar pe care Dumnezeu ni-l ofera si este de datoria noastra sa luam toate masurile necesare pentru a-i proteja si de a-i feri de orice element ce le poate fi daunator. Asiguram mobila, punem in locuri de neajuns orice tip de obiect ce i-ar putea vatama, blocam sertare, protejam colturile de mobila si asiguram usile cu distantiere anti-inchidere. Dar ce facem in privinta sticlei? Ce facem daca usa se va tranti sau daca micutii arunca in sticla cu mingi, jucarii dure sau vor lovi cu mainile? Oare se va sparge? Daca da, in ce mod? Le va putea pune sticla siguranta in pericol?

Nu incercam sa cautam raspunsuri certe, ci doar sa ne imaginam o situatie periculoasa si sa va explicam asa cum niciun alt producator nu o face, in ideea de a preveni aparitia unei conjucturi periculoase prin luare unor masuri  tehnice necesare. Capacitatea de intelegere a copiilor se dezvolta odata cu varsta, ei vor intelege ce este bine si ce nu, ce au voie si ce nu au voie sa faca, dar toate aceste lucruri se fac in timp. Fiecare parinte isi cunoaste cel mai bine situatia familiala si abilitatile de care copiii sunt capabili.

Indiferent de tipul de sticla ales, trebuie sa stiti ca aceasta este rezistenta si nu se sparge usor, decat in cazul loviturilor directe, puternice si de cele mai multe ori cu obiecte dure. Daca ai dumneavoastra copii sunt suficient de mari, intelegatori, atunci orice tip de sticla este recomandat. In cazul in care copiii sunt mici sau mari si cu multa energie, atunci sticla trebuie sa fie special confectionata impotriva ranirii.

Din fericire, in aproape 20 de ani de activitate nu am inregistrat accidente, insa este bine sa luam mai presus de orice masurile corecte atat pentru cei mici cat si pentru noi.

Ce trebuie sa alegem ?

  • Sticla decorativa nesecurizata in varianta simpla de 4 mm, 3+3 mm (dublata), 4+3 mm (dublata), 4+4 mm ( dublata) este cea mai folosita in atelierul nostru si este recomandata tuturor clientilor ai caror copii sunt mari si intelegatori.
  • Sticla decorativa antiefratie este folosita in general pentru ferestre, dar mai ales pentru cele cu vitraj amplu pozitionate pe casa scarii. Sticla antiefractie este denumita in limbajul comun si sticla anti-cadere, practic in cazul spargerii accidentale, sticla nu cade, nu se desface. Gratie structurii sale, aceasta se realizeaza din minim doua foi de sticla, lipite intre ele cu o folie PVB, deosebit de rezistenta prin care nu se poate patrunde.
  • Sticla decorativa securizata este folosita ori de cate ori se impune si acolo unde ne este solicitata folosirea ei. Recomandam sticla securizata pentru usile de interior, atunci cand usile permit o toleranta cuprinsa intre 4 mm si 8 mm, in functie de tehnica aleasa; pentru ferestre sau usi vitrate de mari dimensiuni datorita sporului de pana la 8 ori de rezistenta; in casele in care exista copii ce trebuie protejati impotriva spargerii accidentale.