Despre montaj

  • Despre montaj 3

Montajul sticlei decorative reprezinta ultima etapa a procesului de achizitie si trebuie realizat cu grija de catre persoane calificate sau de catre persoane indemanatice, cu sculele si uneltele necesare. Desi in aparenta poate parea banal, tinem sa precizam ca trebuie intrunite anumite criterii in functie de tamplaria existenta.

Asadar,

  • Tamplaria de lemn

Usile de interior, de exterior precum si ferestrele de lemn, sunt prevazute cu baghete perimetrale ce au rolul de a sustine sticla. Pentru montaj este nevoie de un ciocan, cuie de mici dimensiuni, un cleste si un pistol de silicon. Primul pas este de a extrage baghetele, urmand a verifica vizual ca zona in care va fi amplasata sticla este curata, neteda si in plan, ca zona nu prezinta cuie ori picaturi intarite de rasini. De asemenea, verificati baghetele si scoateti daca este necesarĀ  cuiele vechi ramase folosind clestele. Probati sticla in golul tamplariei, asigurandu-va ca dimensiunea este cea corecta, ca exista toleranta necesara si ca sticla va intra usor, fara a o forta. In cazul in care sticla este fixa, cu o dalta mica se va rascheta zona de lemn obstacol. O data proba facuta, scoateti sticla, si aplicati pe rama fixa a tamplariei puncte mici de silicon din 20 in 20 cm. Sticla poate fi fixata pe pozitie si se va continua cu pozitionarea baghetelor de lemn pe tamplarie care ulterior trebuie sustinute de cuie. Acordati o mare atentie cuielor, acestea trebuie sa fie pozitionate paralel cu sticla si nu oblic catre sticla. Daca sesizati ca traseul cuielor se indreapta gresit ori s-au indoit in timpul baterii, schimbati-le si repozitionati-le. Folositi un numar suficient de cuie in asa fel incat baghetele sa nu prezinte umflaturi.

  • Tamplaria de PVC sau de Aluminiu.

Montajele pe aceste tamplarii este mai dificil si trebuie realizat doar de catre persoane ce au cunostintele necesare. Rugati producatorul usilor sau ferestrelor sa va monteze sticla decorativa. Ei cunosc cel mai bine tipul de profil folosit si au in dotare sculele si uneltele potrivite. Daca din diferite motive producatorul tamplariei nu poate monta sticla decorativa solicitati lucratorilor nostri montajul sticlei la momentul in care initiati comanda.

In functie de sticla, sculele necesare montajului sunt : lama, spatula, ventuze, precale, cale si ciocan de cauciuc