Cum sa ne bucuram ani intregi de sticla decorativa?

  • montaj geamuri sablate usi de interior

Cum sa ne bucuram ani intregi de sticla decorativa?

Preventia reprezinta singurul mod de actiune prin care ne putem proteja bunurile impotriva oricaror neplaceri. Cei mai multi producatori si procesatori de sticla nu va vor informa cu privire la efectuarea corecta a montajului. Intr-un articol anterior am tratat pe larg acest subiect din care va puteti inspira (detalii aici).

Am intalnit in practica noastra montaje incorect realizate, unde sticla “juca”, nefiind fixa si imobila in lacasul special construit asa cum ar fi trebuit. De asemenea, am intalnit sticla montata fara puncte de silicon pe tamplariile de lemn, cauzand un zdranganit pronuntat si socuri mecanice transmise sticlei.

De ce trebuie sticla fixata cu simt de raspundere?

Montajul corect pe tamplaria de lemn va fi efectuat aproape obligatoriu cu ajutorul siliconului si a cuielor speciale.In acest format, sticla va fi bine fixata pe cadrul de lemn avand o siguranta sporita impotriva spargerii accidentale.  In cazul tamplariei de Al sau PVC, sticla va fi tinuta ferm pe pozitie gratie chederelor aderente de cauciuc.

Cum recunoastem si cum interpretam semnalele de atentie?

Semnalele de atentie ne transmit un mesaj clar si ca este momentul sa iesim din starea de pasivitate. In functie de modul in care a fost efectuat montajul, de tipul de tamplarie, aceste semne pot sau nu sa apara. Totusi, daca aceste semnale de atentie apar este bine sa luam masuri rapide.

Semnalele de atentie:

  • atunci cand sticla nu mai este fixata in rama si are joc.
  • atunci cand sticla zdrangane (desi inainte nu producea zgomot)
  • atunci cand baghetele de lemn se misca si nu mai sunt fixe pe usa

Cauzele de aparitie:

-montaj fara silicon

-uscarea lemnului

-cuie batute gresit sau cuie insuficiente

 

Ce trebuie facut?

Operatiunea in sine este facila si poate fi facuta aproape de oricare dintre noi cu putina rabdare si dibacie.

Avem nevoie de un cleste, un ciocan, silicon transparent universal, cuisoare, cutter.

Pasul 1.

Identificati cauza ( poate fi lipsa de silicon, uscarea lemnului, lipsa cuisoarelor) si stabililiti ce trebuie facut. Uneori este nevoie de doar un cui, alteori de cateva puncte de silicon sau de refixarea baghetelor de lemn.

Pasul 2.

Scoateti un rand de baghete de pe tamplarie ( de regula sunt 4 mobile pe o parte a tamplariei si 4 fixe pe partea opusa). Extrageti sticla folosind un cutter subtire daca aceasta este prinsa in puncte de silicon. Depozitati-o cu grija, pe un suport moale (covor/carton/lemn).

Pasul 3.

Verificati lacasul dintre baghete sa nu fi ramas cuie. Curatati siliconul vechi. Fixati  baghetele ramase pe usa  in cuisoare pana ce acestea devin imobile.

Pasul 4.

Pe baghetele fixe aplicati puncte de silicon din 15 in 15 cm. Montati sticla de tamplarie apoi perimetral fixati baghetele de lemn .  Un plus de atentie este necesar cand bateti cuiele, acestea trebuie batute exclusiv paralel cu sticla si nu in unghi.

Pasul 5.

Verificati la distanta de cateva ore, lovind usor cu degetul sticla daca aceasta este bine incastrata pe tamplarie.